Sukces: nabrałem masy!

Pacjent od 8 lat jest na diecie bezglutenowej – ale dopiero niedawno zaczął nabierać masy – radość przeogromna, bo przez lata organizm pacjenta męczyły bolesne biegunki, anemia i brak witamin. Teraz po specjalistycznej diecie pozostają efekty w postaci lepszego samopoczucia i kilogramy, które nie znikają. Walka jednak nadal trwa, a nie jest ona tylko aktualnym trendem tylko lekarstwem – jedynym i skutecznym na normalne życie. Z pomocą przychodzą producenci, sklepy internetowe i stacjonarne, aby propagować dietę bezglutenową w mediach – wskazywać nie tylko właściwości zdrowotne, ale korzystne dla organizmu, aby wyeliminować pszenicę z organizmu.
Dzięki temu wracają do łask kasze: gryczana, kukurydziana. Ryże naturalne itp. Mąki: kukurydziana, ryżowa czy gryczana. aby wykonać podstawowy naleśnik bez użycia mąki pszennej i np. mleka, który ludziom do dobrego funkcjonowania jest niepotrzebny. Warto wówczas zastąpić go soją.

Na portalu społecznościowym zdjęcie naleśnika bezglutenowego dodała polska wokalistka Doda, a w gazetce reklamowej sieci Alma – był przynajmniej 2 strony z produktami bezglutenowymi po promocyjnych cenach i nawet dobry wykład na temat diety opisany przez specjalistkę. Świadomość społeczeństwa wzrasta, że chemia w pożywieniu zmusza nas do walki o własne zdrowie i samopoczucie. Wracamy zatem do korzeni, gdzie jak było na początku – nasi pradziadowie wykonywali sami i czas mieli zajęty, więcej się ruszali i nie mieli stanów depresyjnych po oglądaniu telewizji, grach komputerowych i czy wpisach na blogach.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *